Szerdától zsűrizik a 62. Őszi Tárlat anyagát

Hírek Szerdától zsűrizik a 62. Őszi Tárlat anyagát bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Szerdán kezdődik és három napon át tart a 62. Vásárhelyi Őszi Tárlatra beadott több, mint hatszáz műalkotás zsűrizése az Alföldi Galériában.

A tavalyi rekordszámú, több mint 800 beadott alkotást követően az idén nagyságrendileg kevesebb mű közül kell kiválasztania a nyolctagú zsűrinek azokat a darabokat, melyeket az október első vasárnapján nyíló kiállításon a nagyközönség is megismerhet. A 62. Vásárhelyi Őszi Tárlatra 277 alkotó 588 művel jelentkezett, hogy megméretesse magát az országban legnagyobb múltra visszatekintő kortárs művészeti seregszemlén.

62_vot_beadott_muvek_02

A művészettörténészekből, valamint a különböző művészeti ágak képviselőiből álló szakmai grémium tagjai egyenként szavaznak minden alkotásról, de az csak másnap dől el, hogy körülbelül mely kétszáz mű szerepelhet az őszi kiállításon. A pénteki napon dönt a zsűri arról, hogy kik kapják a díjakat és munkajutalmakat, mely fiatal alkotó részesül a havi 100 ezer forintos Rudnay Gyula Művészeti Ösztöndíjban, illetve ki veheti át a tárlat fődíját, a Tornyai-plakettet. A bennmaradt művek listája az elkövetkező héten kerül nyilvánosságra honlapunkon, az elismerésben részesülők nevei viszont a megnyitóig titokban maradnak.

A 62. Vásárhelyi Őszi Tárlat zsűrijének tagjai:
Dr. Nagy Imre múzeumigazgató, művészettörténész, a zsűri elnöke és a tárlat rendezője
Balogh Gyula Tornyai-plakettes festőművész
Hegedűsné Dékány Magdolna kulturális tanácsadó
Dr. Pogány Gábor művészettörténész
Szabó Ábel Tornyai-plakettes festőművész
Szabó Noémi művészettörténész
Szurcsik József Munkácsy Mihály-díjas grafikusművész, a Magyar Művészeti Akadémia tagja
Taubert László szobrászművész

 

» Hírek » Szerdától zsűrizik a 62. Őszi Tárlat...

2015-09-16

Comments are closed.

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. Szolgáltatásaink igénybevételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás