Best of Őszi Tárlat – a szegedi Bölcsészkaron

Hírek Best of Őszi Tárlat – a szegedi Bölcsészkaron bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A 66. Vásárhelyi Őszi Tárlat reprodukcióiból nyílt kiállítás  a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának folyosógalériájában, amelyet Gyenge Zoltán, a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar dékánja és Képiró Ágnes, a Tornyai János Múzeum művészettörténésze nyitott meg. A Vásárhelyi Őszi Tárlatok múltját és jelenét bemutató 12 tabló a legutóbbi kiállítás díjazott alkotóira fókuszál.

– A Tornyai János Múzeum és a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara között létrejött együttműködési megállapodás egy nem túl régi, de annál működőképesebb kapcsolat – fogalmazott megnyitójában a dékán. – Ha valaki nemcsak átutazik Hódmezővásárhelyen, hanem meg is áll, akkor érzékelheti, hogy milyen komoly és gazdag kulturális élettel rendelkezik a város.

Gyenge Zoltán fontosnak tartja, hogy a hallgatóik múzeumokba látogassanak, részt vegyenek kiállítások szervezésében, hiszen a karon jelenleg is folyik művészetelméleti képzés, ahol szeptembertől művészettörténet szak is indul. – Emiatt még inkább szükségünk van az olyan kiállítóhelyekre, amelyek gyakorlati helyek tudnak lenni a hallgatók számára – hangsúlyozta Gyenge Zoltán.

Képiró Ágnes a kiállítási anyag koncepciójáról szólva kiemelte, hogy a Bölcsészkar forgalmas folyosója ideális helyszín arra, hogy a hazánkban közel hét évtizede évente megrendezésre kerülő, országos jelentőségű kortárs képzőművészeti seregszemlét reprezentáló tárlatával minél több egyetemi polgár ismerkedjen meg.

A Best of Őszi Tárlat című kiállítás 2020. április 1-ig várja látogatóit Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának folyosógalériájában.

Fotók: Eifert János és Nemes Réka

» Hírek » Best of Őszi Tárlat – a...

2020-02-21

Comments are closed.

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. Szolgáltatásaink igénybevételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás