A 66. Vásárhelyi Őszi Tárlat beadási feltételei

Hírek A 66. Vásárhelyi Őszi Tárlat beadási feltételei bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A 66. Vásárhelyi Őszi Tárlatra műfajonként három-három, 2017-nél nem régebbi művet adhat be egy alkotó. A sorozatok darabjai külön műnek számítanak, s a sorozatok a zsűri által megbonthatóak (a több darabos mű nem egy műnek számít a beadáskor).

 

Kategória Méretbeli korlát Darabszám Egyéb feltétel
Festmény max. 150×180 cm max. 3 db
Grafika max. 3 db Grafikai műveket csak kiállításra alkalmas állapotban – szabvány méretben paszpartúrázott (50×70 cm illetve 70×100 cm) módon, vagy keretezetten, üveggel védetten – szakszerű feliratozással áll módunkban átvenni.
Plasztika max. 100 cm; 40-50 kg max. 3 db Szobrászi, plasztikai művek esetében – általános elvként – elemeiben vagy egészében a kisplasztika súlydimenzióinál maradó műveket fogadunk, amelyek nemes anyagból készültek. Ezen kritériumokat meghaladó műveket is fogadunk, de ezek esetében a művésznek magának kell a mű Hódmezővásárhelyre és visszaszállításáról gondoskodni. Gipszből, szilikátból, égetett agyagból, porcelánból, üvegből és műanyagból készült vagy más típusú művekért vagy kísérleti technikával készült alkotásokért felelősséget nem tudunk vállalni, de ezzel a szervezők nem kívánják kizárni a kísérletező, újító szándékkal készült invenciózus alkotásokat a tárlat mezőnyéből. Sérülékeny művek esetében az átvétel feltétele az, hogy szállításra alkalmas, szakszerű csomagolással adják át azokat.
Egyéb (Tűzzománc, textil, bőr)   műfajonként max. 3 db

 

Multimédia max. 3 db Multimédiás, elektromos árammal működő alkotások esetében a hatályos érintésvédelmi és balesetvédelmi előírásoknak megfelelő műveket tudunk csak átvenni. Amennyiben meghatározott számú műszaki-technikai eszköz (projektor, TV, laptop, stb.) szükséges az installációhoz, a művésznek kell biztosítani azokat.

 

Az elmúlt években kialakult gyakorlat alapján a fotót, a manipulált fotót, valamint a fotóprintet nem tekintjük a Vásárhelyi Őszi Tárlat műfajába illőnek, és a zsűri bírálat nélkül fogja azokat visszaküldeni.

 

A biztonságos szállítás érdekében kérjük a műveket csomagoltan, szállításra kész állapotban beadni, s a csomagoláson feltüntetni az alkotó nevét és a mű(vek) címét.

 

Valamennyi beadásra kerülő mű közönség által nem látható részén kerüljön feltüntetésre:

  • a művész neve
  • a mű címe
  • a mű technikája/anyaga
  • a készítés éve

» Hírek » A 66. Vásárhelyi Őszi Tárlat beadási...

2019-05-31

Comments are closed.